Αν και η ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας B (UVB) μειώνεται τον χειμώνα, οι υπεριώδεις A (UVA) παραμένουν σταθερές σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Επειδή έξω έχει συννεφιά δεν σημαίνει ότι εσείς δεν εκτίθεστε στην υπεριώδη ακτινοβολία
Η συννεφιά δεν προστατεύει. Ακόμα και τις γκρίζες χειμωνιάτικες ημέρες, περίπου το 80% των ακτινών UVA και UVB διαπερνούν τα σύννεφα. 
Για να προστατεύσετε το εκτεθειμένο δέρμα από τις ακτίνες UVA και UVB, να βάζετε καθημερνά αντηλιακό ευρέως φάσματος. 

Αν, μάλιστα, πάτε για σκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το χιόνι δρα ως ισχυρός παράγοντας αντανάκλασης κατευθύνοντας ποσοστό περίπου 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας στη μύτη και το πρόσωπό σας. Να έχετε επίσης υπόψιν σας πως η ηλιακή ακτινοβολία είναι υψηλότερη στα υψόμετρα.

Όταν βάζετε αντηλιακό, μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε κάτω από τη μύτη και το μάγουλό σας, όπου θα πέσουν οι ακτίνες και να φοράτε γυαλιά για προστασία από υπεριώδεις ακτίνες.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε προστατευμένοι από τον ήλιο το χειμώνα στο αυτοκίνητό σας, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει το τζάμι. Το 100% των ακτίνων UVA διαπερνά το γυαλί.
Το τζάμι του αυτοκινήτου είναι σε θέση να φιλτράρει τις ακτίνες UVB, αλλά όχι τις ακτίνες UVA. Οι ακτίνες UVA μπορούν να διαπεράσουν ακόμα και το δέρμα σας. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν την πλευρά του προσώπου τους που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο κατά την οδήγηση να μαυρίζει ή να έχει περισσότερες φακίδες από εκείνη την πλευρά που δεν την βλέπει ο ήλιος, εφόσον δεν έχουν φορέσει αντηλιακή κρέμα.

dr rimpler sun protection

Το BeautySpirit.gr & η Dr. Rimpler σας προτείνουν:

FACE CREAM PROTECTION SPF 30
ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ SPF 30

Προστασία για το πολύ ευαίσθητο δέρμα. Όση ώρα απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας, η φυσική βιταμίνη Ε θα προστατέψει το δέρμα σας. Ειδικά για όσους κάνουν σκι, η ολική αντηλιακή προστασία και η προστασία ενάντια στο ψύχος είναι απαραίτητες!!! Περιέχει UV- προστατευτικά στοιχεία (UVA & UVB), τα οποία προορίζονται να δεσμεύουν το ηλιακό φως μακρού η βραχέως κύματος και να προστατεύουν το δέρμα από άμεσες ( ηλιακό έγκαυμα, μαύρισμα ) η όψιμες ( φωτογήρανση, φωτοκαρκινογένεση ) ανεπιθύμητες ενέργειες. Αντανακλά, διαχέει και προσροφά την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να διασπάται σε τοξικά παράγωγα. 
Είναι δραστικό για μακρύ χρονικό διάστημα. Δεν επηρεάζει την ακεραιότητα του δέρματος.
Η βιταμίνη E δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την τέλεια αντιοξειδωτική προστασία.

SUN BLOCK STICK – ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΤΙΚ

Αυτό το προϊόν, έχει επινοηθεί για την αντηλιακή προστασία των ευαίσθητων περιοχών όπως χείλη, μύτη, περιοχή των ματιών, θηλές του στήθους και κυρίως όπου υπάρχει σπίλος, ουλή ή πανάδα.
Έχει προστατευτικά στοιχεία UV τα οποία προορίζονται να δεσμεύουν το ηλιακό φως μακρού ή βραχέως κύματος και να προστατεύουν το δέρμα από άμεσες ( ηλιακό έγκαυμα, μαύρισμα ) ή όψιμες ( φωτογήρανση, φωτοκαρκινογένεση ) ανεπιθύμητες ενέργειες. Αντανακλά, διαχέει και προσροφά την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να διασπάται σε τοξικά παράγωγα. Είναι φωτοχημικώς σταθερό προϊόν.
Έχει ανθεκτικότητα στον ιδρώτα, το θαλασσινό νερό, το νερό της πισίνας και το νερό του δικτύου. Είναι δραστικό για μακρύ χρονικό διάστημα. Δεν επηρεάζει την ακεραιότητα του δέρματος. Επιπλέον το εκχύλισμα αλόης, οι βιταμίνες C & Ε, το λάδι jojoba και το εκχύλισμα ηλίανθου, του προσδίδουν όλες τις αναπλαστικές και θρεπτικές τους ιδιότητες.
Απλώστε το όσο συχνά χρειάζεται στις ευαίσθητες περιοχές.
TIPS: Αν σκάνε και ξεφλουδίζουν τα χείλη σας από το κρύο και την ατμόσφαιρα το sun block stick λόγω των εξαιρετικά αναπλαστικών ουσιών που περιέχει είναι το τέλειο lip gloss.

 

Πηγές: http://www.iatronet.gr/ – http://www.medinova.gr/